Alın Germe & Kaş Kaldırma
Alın germe ameliyatı aslında üst yüz germe ameliyatının diğer adıdır. Alnımızda her insanda farklı derinlikte olmak üzere enine bazı çizgiler bulunur. Alnımızda bulunan deri altında yer alan doku zaman içinde yaşa ve diğer dış faktörlere bağlı olarak sarkıp gevşemeye başlar. Bu durumda da alnımızda yer alan yatay çizgiler çok daha belirgin bir hal alır. Kaşlarımız da aşağı doğru belirli bir miktar kayar. Kaşların aşağı doğru kayması ve alında oluşan çizgilerden sonra insanın yüzünde yorgun yaşlı bir bakış ifadesi oluşur. Bu da birçok insanı ciddi anlamda rahatsız eder. Böyle durumlarda alın germe ameliyatı uygulamak en etkin çözümü sağlayacaktır. Alın germe ameliyatı sırasında şakak ve alın bölgesi gerilir ve kaşlar da yukarı doğru gerektiği kadar kaldırılır.
Nasıl yapılır?
Alın germe ameliyatı için iki tip yöntem mevcuttur. Klasik yöntem, kulak hizasından başlayarak alnın saçlı bölgesinden devam eden tek ve sürekli bir kesi oluşturularak yapılan yöntemdir. Endoskopik yöntem ise kesiler içine yerleştirilen kameralar sayesinde minimum sayıda kesi ile ameliyatı gerçekleştirmektir. Bu sayede daha küçük yaralarla ameliyatı tamamlamak ve iyileşme sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi amaçlanmaktadır. Bu iki yöntemin amacı da yerçekiminin etkilerinin tersine çevrilmesi ve alına daha genç bir hat vermek için yüzdeki yumuşak dokuların sıkılaştırılmasıdır.
İyileşme süreci nasıldır?
İyileşme sürecinin kişiden kişiye göre farklılık gösterdiğini unutmamak gerekmektedir. Ayrıca sizden belirli aralıklarla buz torbası kullanmanızı tavsiye edeceğiz. Sargılar ve direnler alındığında, yüzün bazı bölgelerinde diğerlerinden hafif şişlikler ve morluklar oluşabilir. Ameliyatın olası belirtileri ortalama 24 ile 48 saat içinde geçer. Genellikle ilk haftadan sonra kapatıcı makyaja izin verilir. Sigara ve alkol gibi maddelerden uzak durmak ve güneş ışınlarında korunmak iyileşme sürecinde en çok dikkat edilmesi gereken durumlardır.
